RULO ÇİM

Dekoratif ve sağlıklı bir çime sahip olmak emek ister ve rulo çim bu konuda yardımınıza yetişiyor. Tohum çim uzun süreli ilgi ve bakım isterken rulo çim uygulaması size zaman kazandırıyor. Rulo çimin ne olduğu ve nasıl uygulandığını detaylarıyla birlikte bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hazır çim adıyla da bilinen rulo çim, basit uygulanabilirliği sayesinde sık tercih edilen bir yöntem. Bahçenizde, oyun alanlarında, stadyum ve spor sahalarında, sitelerde kullanılan çim, önceden başka bir alanda ekilip hazırlanıyor. Çimlerin bakımı ve kök gelişimi yapıldıktan sonra diplerinden kökleriyle beraber kesilerek rulo şeklinde sarılıyor. İşte rulo çiminiz farklı bir alanda kullanıma hazır. Doğal çim ekimine göre çok daha basit olan bu uygulama size hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de işinizi kolaylaştırıyor.

Rulo Çim - Rulo Çim Otomatik Sulama
Rulo Çim Uygulama

Rulo Çim Bakımı

Bahsettiğimiz gibi, tohum çimin bakımı ve gelişme süreci zaman gerektiriyor. Rulo çimin bu konuda avantaj sağlamasının yanında birkaç özelliği daha var. Kolay uygulanmasının yanı sıra bazı özel durumlar hariç (toprakta don oluşması gibi) yılın herhangi bir ayında döşenebiliyor. Uzun ömürlü olması tercih sebeplerinden biri. Tabii ki bu süreye gübreleme, biçme ve bakım gibi şeyler etki ediyor.

Bakımının basitliği ve sağlamlığının yanında rulo çim güzel görüntüsü ile bahçelerinize de estetik bir dokunuş katıyor. Bahçenizdeki boş alanları çabucak kapatması ve hem düzenli hem de pürüzsüz görünümü ile sizin için hoş bir ortam yaratıyor. Ayrıca sıkı ve sağlam yüzeyi yabancı otların kontrolünde kolaylık sağlıyor.

Uygulama alanına ekilen rulo çimlerin sağlıklı bir bahçeye adaptasyonu için ekimden sonraki 2–3 haftalık süreç çok önemlidir. Çimlerin ilk günkü gibi güzel ve canlı olabilmesi yalnızca uygulanan bakıma bağlıdır. Bahçeye uygulanan rulo çim kaliteli ise iyi bir bakımla uzun yıllar ömrünü sürdürebilirse canlılığını koruyabilir.
Çim uygulama sonrasında yapılacak işlemler ve sırası şu şekilde olmalıdır;
Çim uygulandıktan hemen sonra yağmurlama şeklinde dağınık ve aynı miktarda sulanmalıdır.
Uygulanan rulo çim kesinlikle susuz bırakılmamalı, olabildiğince bol ve tutarlı sulanmalıdır.

Çim ve altındaki toprağa suyun işlendiğinden emin olunmalıdır. Bunu anlayabilmek için alanın kenarlarındaki çimi kaldırabilir, toprağa işleyip işlenmediği kontrol edilebilir.
Minimum 2 hafta boyunca sulanma yapılmalıdır. Çimin köklerinin toprağa iyice bağlandığından emin olunmalıdır. Bu süreç ortalama 2 hafta kadardır ancak 3 haftayı da bulabilir.
İyi köklenmiş çim dahi olsa bol bol sulamak her zaman fayda sağlayacaktır.

Güneşin yoğun olduğu günlerde ilk günkü sulama yoğunluğunda sulama yapılmalıdır.
Uygulama sonrasında sulandıkça kabaran ya da kalkan bölgeler oluyorsa çimlerin üzerine bastırılarak bu alanlar toprakla birleştiriniz.
Çimin toprağı iyice kavradığını anlamak için çim boyuna bakmak yeterli olacaktır. Toprakta köklenmeye başlayan çimlerin boyu uzar.
Çimlerde uzama görüldüğünde belli bir uzunluğa kadar biçilmelidir.
Tüm bu işlemler düzenli ve sırasıyla yapıldığında çimler çok uzun süreler aynı canlılıkla yaşabilir.

Rulo Çim Uygularken Neler Yapılmalıdır?

Rulo çimlerin ömürleri ve canlılıkları uygulama sonrasındaki bakımlarına bağlı olduğu kadar; uygulama esnasında yapılan tekniklere de bağlıdır. Belli bir düzen içinde ve kıstaslar dikkate alınarak uygulanmalıdır. Rulo çim uygulanırken dikkate alınması gereken noktalar ise şu şekildedir;
Rulolar halinde kesilen çimler alanın ilk olarak uzun tarafından kısa tarafında doğru ilerleyerek döşenmelidir. Çimler birbirine bitişik olmalı ve aralarında boşluklar kesinlikle olmamalıdır.

Rulolar açıldıktan sonra çimler enine ya da boyuna çekiştirilmeden uygulanmalıdır. Ekleme yerlerine birbiri üzerine bastırılmalı ve birbirine sıkışık şekilde ekilmelidir.
Eğer ki aralarda boşluklar oluşursa bu alanlar toprak ile doldurunuz.
Çimler uygulanırken toprağa basılmamasına özen gösterilmelidir. Toprağın üzerine tahtalar koyarak çalışmak hem temiz bir işçilik sağlayacak hem de toprakta silindir etkisi yaratacaktır.
Çimi uygularken en çok dikkat edilmesi gereken nokta rulo çim ile toprağın birbirine iyice yapıştığına emin olmaktır. Birbirine iyice bağlanamayan çim zaman içerisinde sararıp ölecektir.
Bahçenin bitiminde, kenarlarında ya da ağaç kök çevresinde bulunan alanlarda çimleri keserek yerleştirmek faydalı olacaktır.
Güneşi yoğun bir şekilde gören bölgelerde sulama bolca yapılmalı ve çimler susuz bırakılmamalıdır.

Otomatik Sulama Sistemleri İçin Tıklayınız.

Rulo Çim’de Neden Biz?

Çünkü uzman bir ekiple ve kaliteli çimlerimizle hizmetinizdeyiz.

Uzman Ekip
Dayanıklı Doğal Çim
Otomatik Sulama
4 Mevsime Uygun
7/24 Destek

Teklif Almak İçin Hemen Arayınız!

Hazır Rulo Çim Siparişi ve Bilgisi İçin Bize Whatsapp Hattımızdan Yazabilirsiniz